Дописки, приписки, разкази за хора, случки и събития

Група граждани обсъждат проблемите на българското правосъдие

Размисли по повод на една неособено интересна за медиите дискусия на Гражданско сдружение „Справедливост”

Бихте ли ми казали колкото пъти в годината група у нас
граждани се събират обсъждат какво става с българското правосъдие? Най-вероятно по три пъти на седмицата сутрин и обед, ако човек съди по интереса на електронните медии – Канал 1, БТВ, Нова телевизия, ТВ Европа към днешната публична дискусия в София прес. За сметка на това тук беше камерата-гаубица на опозиционния Канал 3. Верно тук таме имаше някоя и друга попържня срещу управляващите,

 

но пък бяхме бронирани от присъствието на отявления опонент на Октопода – Едвин Сугарев.
Но, както е да е. Няма да ви разказвам за смислените изложения на Иван Груйкин, д-р Атанас Славов, доц. Иво Христов и Йонко Грозев. Няма да ви занимавам с това какво каза ексконституционния съдия Неделчо Беров, нито с изказванията на Минчо Спасов и Харалан Александров, нито с изригването на д-р Николай Михайлов /можете да си го представите/, най-малко пък с думите на моята собствена персона. Това, което си говорихме си е наша работа.
Ако все пак искате да знаете за какво толкова сме си говорили, отворете сайтовете или утрешните вестници. Ще прочетете как с любезното мълчание на магистратите Министерството на околната седа и водите орязва крои Рила планина, орязвайки от НАТУРА тъкмо местата, където ще строят най-различни работи Златко Баретата,  Христо Ковашки, Милен Велчев, Антоан Николов и Симеон Кобургготски. Също така можете да се запознаете и с фактът как вътрешния министър Цветан Цветанов лъже, и то документирано българския съд, изпращайки изфабрикуван в МВР видеозапис на ареста на Николай Цонев. Сигурно ще прочетете и за престъпното нехайство на един заместник-кмет, изправил на кътници хиляди столичани с данъци, далеч над фактическия размер, гласуван от Столичния общински съвет. И още много други дела и документи по хълмовете на прехода.
Е, сега питам ви аз, още ли си мислите, че ни трябва премиер-бабанка, а не един Елиът Нес*.
Но истинският, а не  Кевин Костнър.
-----------
* Същият, който с екипа си от млади и „недосегаеми” агенти разказа играта на Ал Капоне през 30-те години на миналия век