Дописки, приписки, разкази за хора, случки и събития

Меди сам си каза кой му е бил финансистът

Днес прочетох интервюто на Меди в „Труд”.* Като изключим внушениета му заsafe1w.gif предполагаем етнически бунт, ако обществото иска публичност около партийната му икономика, в интервюто има ясен отговор на това, кой е отговарял за финансите на ДПС.

На въпроса на Валерия Велева дали покойният е отговарял за финансирането на ДПС, отговорът на Меди е: „Не. Той отговаряше за за разпределението на държавната субсидия за партията. Отговаряше за администрацията в централата и никакви пълномощия не е имал....”
Малко по-нататък в интервюто лидерът на ДПС вече казва истината. Ето как отговаря на той на питането: „Защо си го хареса за шеф на кабината си?”:
”- След изгонването на Октай, за да има контрол върху финансирането, ние разделихме организационния отдел на две. Тогава колеги ми го предложиха. Дори не го познавах. Видях го приех го на доверие.”
Като знаем, че след изгонването на Октай организационните въпроси бяха поети от Касим Дал, който и досега отговаря за тях, има ли някакво съмнение по-въпроса кой се заел с финансовите ?
Що се отнася до това как вървят паричните дела в ДПС най-добре личи от отговора на въпроса „От парите, с които е разполагал, може ли нещо да е заделял за себе си ?”
Ето как отговоря лидерът на една политическа партия, при това мандатоносител:
”Дал съм му възможност, колкото му е необходимо, да си има за лични пари.”
Ако добавите към това и фактът, че Меди се чуди дали неговия началник-кабинет има висше образование и къде му е трудовата книжка, най-вероятно ще можете да си представите за какво става дума.
Струва ми се най-голямата услуга, която разследването направи на лидера на ДПС е, че не запечата на часа касата на неговия началник на кабинета.
--------------------
Вестник „Труд”, 29 октомври, сряда. „Някой пали искрата на етническия бунт”, интервю на Валерия Велева с лидера на ДПС Ахмед Доган