Дописки, приписки, разкази за хора, случки и събития

За ревизорите и милиционерите

Честито!

Да им е честито! -- на няколко пъти прозвучаха вчера добродушните пожелания на премиера към студенти, към кметове и дори към собствения му министър Тотю Младенов. Няма лошо. Някак си излезе от ежедневието ни това словосъчетание и май само по празниците си честитим. А някога, някога беше съвсем друго. Чак до края на 70-те, а може би и след това милиционерите по градчета и паланки си казваха честито след баня. А пропо, сещам се за един виц от онова време. Знаете ли какво е чисто и просто? Къпан милиционер.
При това замислен дълбоко върху ползите от националното преброяване.
 

Ревизори в оргия със съмнителна фирма

Ако смятате, че само обикновените хора психясват от бедност и грижи, да знаете че не сте прави. Масово полудяват и чиновниците.

 

Разликата е в това, че те дават пресконференции и интервюта в тиражни вестници, а обикновените луди имат скромна публика в трамвая или на накоя автобусна спирка. Ето например днес от НАП съобщават, че данъчните ще проверяват „Елтрейд къмпани” .Звучи величаво, направо като новогодишен концерт на Виенската филхармония ентусиазма на чиновниците от НАП да изследват числеността на персонала, възнагражденията и дължимите вноски към бюджета за осигуровки. И всичко това за една фирма, която за едномесечното си отглеждане за специална цел едва ли е произвела повече от някой друг ордер за горивото на луксозния автомобил на Лъчезар Варнаджиев. Да не говорим за това, че ревизорите напълно доброволно ще заместят и своите колеги от финансовото разузнаване към ДАНС, които понастоящем са много заети с тематичната проверка на финансовите бюра в страната.
А над всичко това гледа отгоре тих и невъзмутим министър Цветанов с ГДБОП под мишница.