Дописки, приписки, разкази за хора, случки и събития

По телеграфа днес

Сутринта в БТВ, бившия шеф на НРС Кирчо Кирчо произнесе забележителна фраза: „Аз и до ден.днешен смятам, че версията за Хизбула е възможна, но по-малко вероятна. Тъй като тя съдържа на първо място сериозен политически заряд.” (Курсив мой) Вярно е, Хизбула доминира правителството на Ливан, а прeмиерът Наджиб Микати е доверен човек на организацията.
------------
Съвещателният орган Консултативен съвет по национална сигурност се събра по повод „грубото и дръзко посегателство” в Бургас. След Консултативния съвет за национална съвет при Министерския съвет, той е вторият съвещателен орган, който заседава по въпроса. Най-вероятно българското правителство ще изчака джентълменски и другите консултативни звена (например това по-въпросите на туризма), за да обсъди и то нещата на свое редовно заседание.
-----------------
Кметът на Варна Кирил Йорданов пострада от своите. Не чак толкова тежко, колкото Димитър Аврамов, но все пак отнесе мъмрене от премиера. Но пък е трудно да препънеш варненския кмет с 22-годишна прах по търба от прехода. Политайки напред, буквално в последния момент, той успя да реализира точка, оттегляйки искането си за предоставянето на Летния театър на тимаджиите.
---------
Родените по времето на аферата „Чорни – ЦКБ” днес вече са на 17 години.

 

Сиреч на прага на пълнолетието. Родените пък по времето, когато съдия Петя Крънчева е председател на съдебния състав, който гледа делото са осемгодишни и ходят на училище. Познайте колко години трудов стаж в съдебната система има съдия Крънчева.
---------
Законодателната власт покани представители на Европейската комисия да присъстват на изслушването на кандидатите за членове на Висшия съдебен съвет. Още не е ясно дали гостите ще имат право да задават въпроси на кандидатите.
----------------
136 парламентаристи гласуваха против вота на недоверие на правителството. Един от тях е Яни Янев, който тези дни най-вероятно ще се отправи към каменоломнята, за да търси подходящо парче мрамор за вътрешния министър. За свещите пък ще се погрижат други. Най-вероятно след изборите догодина.
------
Няма нищо по-опасно от румънец, когото шамари Европейската комисия. В суматохата го отнесеха сумата ти български бизнесмени, между които Гриша Ганчев. Не че и у нас няма мрежи за пране за пари, но пък българският милиционер има друга философия. Той яде шамарите, гледа тъпо и чака всичко да свърши, за да подкара де кого свари от собствените си съграждани.