Дописки, приписки, разкази за хора, случки и събития

Ха-ха

Признавам, че се оттеглих за известно време от блога, отвратен от това, което виждам. В политиката, разбира се. Уви, отвращението може да сполети човек и без да чете вестници или да гледа телевизия. Ей така, както си върви по стълбите. По-точно вътрешните стълби между първия и втория етаж на Столичната община.
Поне веднъж на ден минавам от там, разнасяйки справките за пролетното чистене за кмета Йорданка Фандъкова и нейните заместници. И всеки път от стената ме гледа почти засмян един 35-40 годишен Тодор Живков. Ликът му виси там наред с някогашните кметове на столицата -- Димитър Петков, Тодор Икономов, Иван Хаджиенов, Григор Начович, Ива Гешов, Крум Попов, Владимир Вазов , Иван Иванов.
Както се казва в  онази стара градска песен „А портрета от стената само ме следи....”. Ха-ха-ха! – по старото поколение сигурно още си спомня смехът му.
Не знам дали съм прав, но струва ми се, не му е там мястото на правешкия сатрап. Не ми издържа сърцето, честна дума. Той и Тодор Икономов!  По-лошото е, че ме сполетяват разни поздозрения.  Питам се дали портретът на още по-младия Живков не виси и  Софийско градско, т.е. днешното СДВР? Та нали е бил началинк и на Столичната милиция в първите дни след запознаството си партизаните. А в Министерския съвет ? Дали не е и там ? Редом с Тодор Бурмов, със Стамболов и пак с  Димитър Петков.  Я чакайте, та той е бил и председател на Държавния съвет, т.е. държавен глава е бил. Дали не трябва да има негов потрет и в президентството?  Тодор до Гоце, агент до агент. Верно за първия все още непотвърдено.
Най-накрая, все в този ред на мисли, човек се пита дали не гледат напътствено в някой от коридорите на МВР Ангел Цанев, Димитър Стоянов и прочие палачи от комунистическо време /спомнете си Възродителния процес/.? 
Само портретите на Цвятко Цветков и  на Митьо Гестапото няма как да висят някъде, защото го няма Шесто. Но за сметка на това пък си ги гледаме редовно на телевизионния екран.
Ще взема да отида това лято до Германия и да видя дали във федералното министерство на вътрешните работи има потрет на Химлер, а във външното, съответно на Рибентроп.
Какво да ви кажа? Жална ни майка, ако в официалните български институти висят портретите на онези, които съсипаха татковината ни и дори умуваха как да я харижат на чужда държава.