Дописки, приписки, разкази за хора, случки и събития

На прибежки между редовете

А колко дивизии има папата *, Вежди ?

Днес шавнах малко из София и гледам всичко е спокойно. Няма наперени българи, няма патриотично въодушевление. Да му се ненадяваш на Веждито, че е толкова вещ в културата на войната. Ама, ей го на, забрави най-важното. Забрави да попита колко дивизии има Ватикана.
----
* Въпрос на  Й.В. Сталин към Чърчил и Труман по време на Ялтенската конференция през февруари 1945


Идентични сме с премиера

Вече споменах, че съм предпазлив в похвалите към премиера Борисов, но този път ще се поотпусна малко. „Ние не сме против сексуалната идентичност на хората.” – каза той по време на посещението си в Лондон. Това ние ми пълни сърцето. Защото може да означава много неща. Примерно ние и всички останали мъже в републиката, ориентирани към срещуположния пол. Ние от правителството. Ние от политическа партия „ГЕРБ”. Малко нескромно от моя страна, но май-май с премиера имаме еднаква идентичност. Само дето още не съм намерил и аз толкова деликатен начин да я обява на всеослушание. Така че, браво Бойко, браво Борисов! Най-сетне да те похваля без да поемам риск, че утре можеш да кажеш обратното. Даже съм готов да се обзаложа, че няма да промениш своята сексуална идентичност дори и след като престанеш да бъдеш министър-председател.


Спокойно! И терористите са на море

Сутринта в БНТ, вицепремиерът Цветанов каза, че спи спокойно. А във времето, в което не спи, полагал усилия всички да спим спокойно. Този път му вярвам. Статистиката сочи, че през август месец атентатите са по-малко . По причина, че и терористите след усилен труд имат навика да почиват. Най-често по южноевропейските плажове на сърдечна и мултикултурна Европа. Освен, че почиват, те сигурно четат вестници по рецепциите на хотелите. Ако случайно сте някъде по Ница, Кан или Неапол и чуете някой да се провиква „Аллах акбар”, да знаете, че вече е прочел новината. А именно, че българският премиер е отишъл чак в Лондон, за да търси доказателства, че „Хизбулла” ни е навестила.