Дописки, приписки, разкази за хора, случки и събития

Наздраве на цивилните!

Айде бе! Направо не е за вярване, че сега, докато си пия мастиката, някъде, може би в резиденция „Бояна” 27 юли, пожаро-интелигентите вече са отворили уискито. Не заради успешният край на разследването на атентата в Бургас. А най-вече по причина, че днес правителството става на три години. И кво от това ? Аз навършвам 59, а те само три години. Тамън време за пясък, кофичка и лопатка. Даже още е рано за игра на стражари и апаши.
Впрочем, сетих да се документирам какви са ги ръсили на този ден, точно преди три години. Уникум, какво казваше покойната ми майка. Можете да ги видите тук и тук. Нищо не съм съм си измислил. То и да искаш, не можеш. Признавам само едно: коментирах, че що се отнася до портфейла на Божидар Димитров , който го е намерил да върне непокътнат. То пък взе, че се случи парламента си го прибра.
Ако ви интересува какво е пък пък е казал актуалният понастоящем вътрешен министър Цветан Цветанов – нищо особено. Каза, че ще изправи на крака полегналия на сянка разследващ полицай. Да сте го видели, полицият имам предвид, някъде да стърчи в жегите ? Или пък да взел думата от немлъкващия политически предводител на министерството?
Ако на човек му липсват първите седем години, знаем, че през годините трудно ще ги навакса. Но пред българските правителтства, както знаем такава дилема не стои. За пожаро-интелигентската орда, пък съвсем. Сега задачката е додрапат до четиригодищна възраст. И ако питате мен, там ще си и останат.
Ха наздраве за моя рожден ден! И на всички онези, и на всички тези, дето са се родили на този ден. Цивилни, разбира се.