Дописки, приписки, разкази за хора, случки и събития

Хакнаха ме, но след усилен труд рапортувам, че отново съм тук

­

¬Миналият месец хакнаха блога ми. Предусещах, че нещо ще се случва, покрай наплива за регистрация на потребители със странни имейли, спам-атаки, порнолинкове и ред други неприятности. Направих, каквото можах, но силите бяха неравни. Така че на Цветница хакерът просна своята черна страница с многозначителното: „Hey Admin ! Your Security=0”.¬ После скалпът ми увисна в Zona –H, наред с купища други сайтове, включително и с разширението gov. Никнеймът на злосторника е Cyb3rking и колекцията му в зоната е внушителна: 367 хакнати сайто от юни 2007 година насам.

Пак на Цветница бяха хакнати още няколко български сайта, измежду които популярният някога Още инфо, поддържан от покойния Любомир Данчев. Останалите са сайтът на Националното сдружение на малкия и среден бизнес, на екологичната организация „Хармония” и фирменият mail.bg По странно съвпадение на обстоятелството имам пряко отношение към някои от тези сайтове.

Както и да е – и да имам съмнения, и да нямам – все е тая. Важното, че подобрих значително познанията си в някои области, като например msql бази данни. Доста труд и съответно кърпеж падна. И знаете ли, стана ми жал за хората, които за разлика от мене се занимават професионално с тези тънки работи. Имаше ги и по времето на комунистическия режим, но така и не видяхме техните стройни колони и техните ударници да пресичат тогавашния площад 9-ти септември. Няма да ги видим и днес на митингите на синдикатите и на бившата комунистическа партия.

По вероятно е да да дефилират с еднопосочен билет в джоба най-вече пред терминалите на столичното летище.

­