Дописки, приписки, разкази за хора, случки и събития

Случи се онова, за което отдавна ни предупреждаваха

По повод на терористичния акт в Бургас

Ето, че най-лошото се случи и w нас. Хизбула (най-вероятно) взриви автобус с израелски туристи. Терористичният акт е станал на оживен паркинг на летище Бургас и поне засега информацията е за 29 ранени и трима загинали. Жалко за загиналите е първото, което може да му мине през ума на човек.
Второто е въпроса: какво става ? Българските специални служби не може да са съвсем изненадани. За евентуални атентати на Хизбула у нас се говори от няколко години насам. Като възможни обекти службите отдавна са идентифицирали посолството на Израел, консулството, синагогите, летища, хотели и автобуси с туристически групи. Тази зима дори изралските медии разпростриха информация за предовратен терористичен акт пак срещу израелски терориристи. Повторитаха е я няколко западни информационни агенции. А няколко израелски сайта предпредуха, че у нас се готви атентат във връзка с годишнината от убийство на военния лидер на Хизбула Имад Мугние. Българските власт опровергаха информацията.
И ето, че белята стана. Дали пък не е заради измамното спокойствие около добрите връзки на България с арабските страни. Връзки потвърдени преди две години дори с официална среща на депутати от ГЕРБ с политическото крило на Хизбула в Ливан.
Във всеки случай някой не си и свършил добре работата. И този някой не може да бъде в ДАНС, тъй като контратериростите отдавна не са там, а във ведомството на вътрешния министър Цветанов.
Ето защо предполагам, че освен на въпроси за доклада на ЕК, още тази вечер той ще трябва да продължи с другите отговори.