Дописки, приписки, разкази за хора, случки и събития

Как най-добре ще се защитим от терористите

За мен няма никакво съмнение, че българските тайни служби са дълбоко потопени спящи клетки на сигурността в обществото ни. Ако и да имат най-сериозните масиви с информация и агентура, наследена от времето, когато комунистически режим отглеждаще прохождащите терористи.
Но пък какво да кажем за политиците. Днес те се потресоха от варварския акт и се обединиха в обща парламентарна декларация. В нея липсват три важни неща.
Първото е солидарност с държавата Израел.* Държава, в която живеят стотици хиляди граждани, родени и живеля в нашата страна. Деца на онези, които по време на Втората световна война сме спасили от изтребление. Граждани с тази народност живеят и в България. Най-вече в София, Пловдив и в другите големи градове.
Второто е, че в декларацията не е подчертано ясно, че страната ни принадлежи към антитерористичната коалиция. И вече го е доказала с пролята кръв на своите войничета в Кербала, например.
Третото е, че няма ясно предпреждение, че страната ни (заедно със съюзниците ни) ще бъде безкомпромисна срещу терирористичните движения и страните, които ги подкрепят. (Хайде, да не споменаваме директно Иран).
Аз това обединение не мога да го разбера. И понеже проектът за декларацията е на управляващите ще си позволя да им дам един съвет. Да си актуализират дюнерната дипломация, както казва Иво Инджев. И освен дюнери в дюкяна да се продават и гербери.