Дописки, приписки, разкази за хора, случки и събития

Ицхак, който търсеше жена си

Днес Израел погреба своите граждани убити при атентата в Бургас. На покойниците бяха отдадени военни почести. По причина, че всеки гражданин на тази малка държава, без значение на пол и възраст, където и да се намира по света, иска или не иска, е на фронтова линия. Въоръжен единствено със своя багаж, лаптоп и минерална вода, той винаги е потенциална мишена за тежко въоръжени терористи.
Сред погребаните бе и бременната Кошава. Сигурно си спомняте от телевизионните кадри един мургав мъж с широко, изкривено от мъка лице – Ицхак Шрики, който отчаяно търсеше съпругата си. И научи истина от устата на премиера Нетаняху 24 часа по-късно, когато вече бе на родна земя.
Има нещо, което аз не мога да разбера в случая. Как така цяло денонощие не се е намерил никой, който да му каже истината.? 24 часа са били предостатъчни, за да е ясно кой е жив, кой не и кой е с наранявания.
Не знам какво се крие какво се крие това. Признавам, объркан съм. Някакъв международен протокол ли е? Разпоредба на МОСАД, какво ли? Не разбирам.
-------
Снимка: OFFNews.bg