Дописки, приписки, разкази за хора, случки и събития

Една отрязана опашка е цената на обединението на дясното в София

Вчера Пламен Юруков постави тежка задача пред Бойко Борисов. В отговор на искането за подкрепа на кандидатите за кметове на СДС в 39-те общини, последният деликатно обобщи, че ….„разчита на софийската организация на синята партия”. И правилно. Тя отдавна е под неговото крило. Ето защо може да се очаква, че при по-твърда позиция на националното ръководство, част от ръководството на СДС – София със сигурност ще се озове в листата на ГЕРБ. Няма лошо. „Момчетата”, както им казват на Борислав Бориславов и Стефан Иванов, и без това са си на хранилка. Неприятното, че всичко това може да се случи в последният момент, когато няма да има време за адекватна реакция.

Мисля си, че към момента има поне три много съществени аргумента, ръководството на СДС да бъде отстранено от каквито и да преговори за взаимодействие с други политически партии на територията на София.

 Първата е, че организацията няма публична оценка – обсъдена, приета и публично прокламирана – за работата на Fбщинския съвет през изминалия мандат и съответно за 700-те дни на Бойко Борисов.

Втората е, че липсва визия за бъдещето на София и всякакви твърдения на председателят Борислав Борисов, че съществува програма на организацията са просто публично изказана лъжа. ?

Третата е, че най-многобройната организация в СДС, в най-големия град на страната, средище на културен и политически живот не е в състояние да излъчи и съответно да номинира кандидатура за общински кмет.

И всичко това при наличието на едни загубени, и то по най-позорен начин, частични избори през 2005 година. Когато същите тези функционери издигнаха за кандидат-кмет нелепата /а дали не и договорена/ фигура на сегашния заместник-кмет Минчо Герджиков.

Не е добра ситуацията. И е заварена, знам. Но има и по-лошо: разединени десни партии, безпринципни договорки и пореден погром в София. В такива случаи, в един друг бранш, много различен от политиката, приготвят скалпела. И режат дори жизненоважни органи.

В политиката е по- просто: режеш опашката. Или пък шлейфът.

Както искате го наречете.
———————————————————-
? Нищо такова не е обсъждано нито на Областния, нито пък в общинските съвети на СДС в София.