[Начало] [За мен] [Непубликувано] [Неподписано] [Публикувано] [Най-смешните клипове на прехода] [Галерия] [Контакт с мен] [Блог]

Блогът на Пламен Даракчиев


Дописки, приписки, разкази за случки, събития и хора

 


Галерия

Аз и Марги под едно вековно дърво в двора на Боянската църква.

Майка ми, щастлива между внуците Лина и Иво. Отляво май е бъдещия зет -- Мишел.

Марги и Митко.

Тече една от дискусиите на "14 декември": Кой пи шампанското през 1991-ва и кой днес плаща сметката.

2003-та. Председателствам конференция на Националното сдружение на малкия и среден бизнес.

Пак 2003-та. Заедно с Асоциацията на хлебопроизводителите и покойния нейн председател Георги Бекяров обяснаваме как се краде зърно от държавния резерв

Пл. "Св. Александър Невски", 15 декември, привършва панахидата в памет на Андрей Сахаров. И на българската нежна революция. Клекнал долу до стълбите проявявам нужната партийна дисциплина и пиша съболезнователната телеграма от името на НКС на СДС.

Една от нощите в началото януари. Будувам заедно с моите сънародници от Делиормана и Кърджалийско, дошли на площада пред Народното събрание, за да си искат имената.

Премиерата на "Времето на убийците" Клеър Стърлинг. Радвам се, че тази книга най-сетне се появи у нас и че имам скромен принос за случилото се.

Кръглата маса. Бил съм и на добри места и в по-добра компания.

8 юни 1990 год. Митингът на "Орлов мост". С Дончо Папазов сме на импровизираната естрада не за да говорим, а за видим от високо море от хора по Цариградско шосе.

Кърджали, март 1990 год. Няколкостотин активисти на ОКЗНИ опитват да линчуват мен и семейството ми в центъра на града. Съвсем наблизо и съвсем безучастен е тогавашния министър на вътрешните работи Атанас Семерджиев. На другия ден ще заяви по телевизията, че ме е търсил безуспешно, за да ме отведе с хеликоптера.

27 октомври 1989 год. На конференция на Клуба на младия журналист питам защо в днешните вестници няма информация за случилоте се предния ден в градинката пред "Кристал". Мартин Минков, председател на Клуба обявява, че съм дошъл да провокирам събранието.

Ирен Зафирова, Босия и аз от времето, когато си мислехме, че "Подкрепа" е българската "Солидарност".