Дописки, приписки, разкази за хора, случки и събития

Май остана един важен въпрос за решаване вътре в десницата

Време е да се връщам към темата местни избори. Признавам    с неудоволствие. Тези, които са чели предишни постинги по темата знаят защо. И все пак, какъвто и да е халът на местното самоуправление у нас, една победа на десницата в София може да обърне политическата тенденция у нас. И то не само в полза на софиянци.

Към днешна дата, две седмици преди старта на кампанията, мога да кажа само едно: десницата има ясен и печеливш кандидат. Много бих искал той да не е само един добър кмет на София, а и кмет – реформатор.

От тук нататък, обаче, има много неизвестни. Най-важното от тях е каква ще бъде общата оценка на десницата не за само за работата на кмета Бойко Борисов, а и за досегашното състояние на нещата в Общинския съвет. Няма да е лесно, тъй като една е оценката и съответно поведението на групата съветници на ДСБ, друга пък е тази на СДС. Мисля, че най-простия начин да решат проблема е да питат избирателите. Аз знам какъв ще бъде отговорът, знаете го и вие. В случай, че няма ясна оценка за досегашното управление на София, мога да кажа отсега, че визията за бъдещето ще бъде невъзможна.  С други думи ще гледаме повторение на дебатите от 2005 година. И, разбира се, опитите на опонентите на десницата да спекулират с така нареченото статукво.  А точно на този терен, едва ли би могъл да прояви качествата си един сериозен и непопулистки кандидат, какъвто е Мартин Заимов.

Но по този въпрос – повече идната седмица, когато ще е налице програмата на десницата.