Дописки, приписки, разкази за хора, случки и събития

Всичко в държавата върви по план

Всичко в държавата върви по план, мисля си сега като чета за назначението на Петър Барбалов за заместник-кмет по финансите на Столичната община. Правилно е отбелязал общинският съветник Атанас Атанасов, че финансистът е син на генерал Петър Барбалов, ръководил службата за подслушване на комунистическия режим. Но ген. Барбалов не е само ръководител на подслушването, а и на научно-техническата лаборатотория на ДС. Същата, в която е изработена сачмата, поместила рицина, предназначен за за враг № 1 на режима – българския писател Георги Марков. Пак в нея е изработен и станалия нарицателен на запад от нас български чадър.
Доколкото си спомням през 1998 година с Николай Колев – Босия изпратихме едно писмо до президента Петър Стоянов с искане за възстановяването на разследването за убийството на Георги Марков. В края на писмата бяха изредени 23 мерзавци /разбира се начело с правешкия сатрап/ които имат пряко отношение към престъплението. Пак доколкото си спомням освен генерал Барбалов в списъка беше и Васил Коцев, началника на Първо главно по това време, както и посветения в операцията тогаваше културен аташе в Лондон Иля Велчев.
Има ли нужда сега да припомням кой е Бойко Коцев, официален представител на страната ни в Брюксел или пък кой в момента е главен прокурор на република България ?
И не чакайте отг мен извинение за това, че република е с малка буква.