Дописки, приписки, разкази за хора, случки и събития

Волене, пали джамията!

Бандата на Волен атакува джамията в центъра на столицата. Нагло, арогантно, пред очите на всички ни. И едва ли ще се намери някой, който да се усъмни в това, че митингът на „Атака” е организиран на това място с една единствена цел – да заглуши молитвата на мюсюлманите вътре и да провокира тяхното търпение.
Откъдето и да го погледнеш групата атакисти, събрани пред джамията начело с лидера си са изцяло под ударите на глава 3, раздел 1 „Престъпления срещу националното и расовото равенство” на Наказателния кодекс. При това с пълно основание участниците могат да бъдат третирани като организирана група с произтичащите от това утежнения.

 

 

Отговорът на управляващите дойде почти незабавно. Един след друг двамата аслани на ГЕРБ промъркаха недоволно – единият на връщане от Полша, другият – от кабинета си на „6-ти септември”. Първият укори бащински партията на Волен Сидеров. И дори намекна, че ГЕРБ може да развали достлука с тях. Вторият влезе в ролята си на миротворец и макар без патриаршеска митра призова всички политици и граждани да не нарушават обществения ред.

 

Миротворческата мисия на вътрешния министър бе продължена от подведомствената му прокуратура. При наличието на сума ти пострадали, включително петима полицаи тя се зае да проверява... дали има престъпление.
Капака пък удариха от СДВ, които иначе снимат та се късат по протестите на еколозите, но този път го удариха на молба към  медиите да предоставят снимков и видеоматериал.
Е, каже ми сега как Волен да не отиде и да не подпали джамията?