Дописки, приписки, разкази за хора, случки и събития

Молебен за мир в Грузия

sv_Bogorodica_Bachkovo.jpg В петък, 15 август 2008 в 18 часа край Параклиса за жертвите на комунизма до НДК ще се служи молебен за мир в Грузия и заупокойна панихида за душите на загиналите през последните дни на руско нашествие в тази кавказка, приятелска и съседна на България страна.

Проявата се организира от Християнска Вселенска и Апостолска Църква (ХВАЦ) и интернет обществото "Де зората"

На празника Голяма Богородица присъстващите ще призоват покровителката на Грузия Пресветата Владичица Мария да измоли мир и защита на независимостта на кавказките народи.

Няма благословени войни, казва свещеник Михаил Новак от ХВАЦ. Войната е зло и не бива да мълчим, когато една обявяваща се за православна сила тръгва на поход срещу братя християни.  

 Покани са отправени към обществени и политически организации, както и към посланика на Грузия в България.

ХВАЦ е Църква, регистрирана през 2005 година в Софийски Градски Съд от духовници и миряни. Тя обединява православни, протестанти и католици  и е отговор на въжделенията на десетки хиляди вярващи християни за единство на Христовата Църква.

Интернет обществото "Де зората" е дискусионна платформа на сънародници от страната и света, поставило си за цел обединяване на тяхната гражданска и политическа активност в полза на европейската и демократична перспектива на България.