Дописки, приписки, разкази за хора, случки и събития

Убий Ганю, за да живее Алеко!

Съжалявам, но третата част на доклада на ЕК ще почака заради конференцията на СДС. И по-точно заради едно нейно решение, намерило място в новия устав на партията. Предложението направи старият политически партизанин Александър Йорданов. Негова мишена, разбира се ,бе заподозряният в принадлежност към настоящите секретни служби председател на партията Пламен Юруков. Последният неочаквано реагира на момента, взе думата и подкрепи идеята. На свой ред Надежда Михайлова пое ангажимент да внесе в парламента законопроект, съгласно който на български граждани принадлежащи или принадлежали към съвременните секретни служби да бъде отнето правото да членуват в политически партии. И ето ти нова интрига в българското политическо пространство. И бъдещ нов интересен дебат в българския парламент. Дебат, по време на който няма начин ексшефът на МВР Румен Петков да не цитира видни политици на запад от нас, които са били ангажирани със секретни служби или пък направо са били техни ръководители.. Най-вероятно ще започне с някогашния шеф на ЦРУ, а по-късно 41-ви президент на САЩ Джордж Буш – старши.

Интересното е, че по време на този любопитен епизод, в президиума на конференцията остана безмълвен председателят на Комисията по проектоустава Емануил Йорданов. Най-вероятно бившият шеф на МВР, в чийто състав по това време бе и НСС, е спокоен за членството си в СДС.  

Дали, обаче същото си мисли Александър Йорданов ? Трудно е да се отговори.
Не можеш да знаеш какво ще каже в следващия момент старият политик. Там ,на конференцията /на която бях делегат/ го чух да се аргументира, че днешните служби са обсебени от бившата ДС. Тази сутрин пък, при Бареков, каза, че  съвременните служби са различни от някогашните.

Впрочем, в книгата му „Да нарушим сценария!”, която той собственоръчно продава на форумите на СДС ,има едно нелошо есе „ Убий Алеко, за да живее Ганю!”. И понеже ние, българите си носим в себе си по-малко и от двамата, мисля да взема да обърна заглавието.Убий Ганю, за да живее Алеко!