Дописки, приписки, разкази за хора, случки и събития

Просто да подлудееш

Тъкмо си се чудех, че освен цветарски магазин край дюнерджийницата нещо ми убягва от пейзажа и ето, че нещата се изясниха. Липсващият елемент е АК 47, любимото оръжие на терористите.
Заслугата е пак е на министър Цветан Цветанов. Вчера той, в разгара на разследването на атентата, все пак намери време да подпише споразумение с руското министерство на вътрешните работи. В лаконичното съобщение работата изглежда почти невинна. Но като отвори човек руските сайтове веднага става ясно за какво иде реч. Руските медии масово цитират изявленeто на заместник-министъра Игор Зубков, че Русия е предложила помощ в разследването на терракта (да ви имам абревиатурите, братушки!) в Бургас. Пак от него разбираме, че българската страна е потвърдила готовността да приеме такава помощ при необходимост. Съвсем мимоходом зам-министърът споменава, че вече е съгласуван въпросът за откриване на представителство на руското МВД в София.
Просто да подлудееш, както казват рускините.* Като знаем кой доставя на Хузбула ракетите, с които стреля по израелските граждани, кой доставя оръжие на сирийския режим и кой възпира резолюцията на ООН за Сирия, вътрешният министър вече си е направо с раницата за гърба. (Както искайте го разбирайте.)
А стига бе! Луди ли сте или търгаши? Или и двете заедно.
-----------------
* В пълния вариант закачката на моята позната Елисавета Александрова звучи така: "проста да падладеешь....демек сумашедшиться"