Дописки, приписки, разкази за хора, случки и събития

Радан Кънев: Целта ни е да сбъднем кошмара на Станишев и Доган

Дневник

Основната цел на "Реформаторския блок" е на изборите да сбъдне кошмарът на Станишев и Доган – хората да излязат масово да гласуват, независимо за коя партия, това каза по Нова телевизия говорителят на организацията Радан Кънев. Според него това може да стане, ако се състои конструктивен дебат между представителите на десните и центристките партии, който участват в евроизборите.

В отговор на въпрос за присъствието на Меглена Кунева на първо място в листата, Радан Кънев коментира, че пълна хомогенност има само при Путин и Лукашенко. Малко по-късно в хода на разговора, говорителят на "Реформаторския блок" уточни, че Кунева и вторият в листата Светослав Малинов са най-доброто, което страната може да предложи. Кънев добави, че те могат да отстояват българския интерес в европарламента.

Той допълни, че не се страхува от провал на обединението на изборите, но се страхува, че България може да пропилее евроинтеграцията си. Кънев посочи, че за страната ще е пагубно, ако се стигне до решение за развитие на Европа на две скорости и вкарването ни в групата на втората категория държави.

Говорителят на "Реформаторския блок" посочи, че срещата с ГЕРБ е имала един много важен резултат. На срещата с Борисов било обсъдено колко е важно България да стане част от европейската енергийна система, а няколко дни по-късно, лидерът на ГЕРБ изразил същата теза в Берлин пред канцлера Ангела Меркел и представители на ЦРУ.

Според Кънев провалените опити за диалог между "реформаторите" и лидерите на БСП и ДПС са показали, че тези партии не се интересуват от националния интерес.

Slide text: 
Радан Кънев: Целта ни е да сбъднем кошмара на Станишев и Доган
Slide image: