Дописки, приписки, разкази за хора, случки и събития

За разследването на атентата, за душевното състояние на медицинските сестри, за новите закони за службите за сигурност и за това дали имаме нужда от Министерство на спорта

Неделни приписки

В очакване на контролния резултат

Най-сетне се чу мнението на световноизвестната институция за разкриване на тежки престъпления – Националната следствена служба. Един от залегналите в окопа магистратите – следователят Георги Николов - надигна глава през бруствера и каза, че атентаторът от Бургас е камикадзе. Все пак, не ви съветвам да приемате мнението за окончателно. Още по-малко пък доказано. В Конституцията е казано, че магистратите са независими и примерно, съдията не може да е началник на прокурора и обратното, в случая законът се другояче. Тъкмо по тази причина ще трябва да изчакаме и мнението на водещия прокурор, под чието мъдро ръководство работи и гореспоменатия следовател Николов.
Все пак, не мислете, че следователят е изтърван случайно.

 

В рискови моменти, и за по-голяма достоверност, контролирано подадената информация, обикновено е с ясно назован източник.
След това се обобщава информацията и се получава, както казват руснаците „контрольной счьот”. Т.е., колко балъци ще се хванат в мрежата.
Като се има предвид практиката в малката ни балканска държава, можем да приемем като силно оптимистична прогнозата на магистрата, че разследваното на такъв тип атентати продължава с две-три, даже до пет години.

 


Писмо до Станка (но не Златева)

Горе-долу по това време, но преди три години ви зарадвах от устието на Камчия с постинга „По корем върху изключителна държавна собственост”. Много е красиво край устието на река, да знаете. Сега от сайта „Гласове” разбирам, че полека-лека бившия кмет на Москва Юрий Лужков е довършил започнатото. И плажовете, сиреч изключителната държавна собственост са завардени откъм сушата. Най-вече с неговите хотели и комплекси. А пък в тях имало места само за руснаци.
Чудя се, дали ще ми се отвори парашута догодина ? Примерно, ако припомня на някогашния първи секретар на Комсомола Станка Шопова *, че съм работил в „Народна младеж”.
---------
* Управител и мажоритарен собственик на компанията „Русия днес”, която пазарува земя за Лужков.

Уау!

Вчера след битова свада, 37-годишен, по професия, програмист наръгал с нож четирима души в центъра на Бургас. Майко мила, щом програмистите започнаха да полудяват, какво ли ще е сред медицинските сестри. Или ще дупчат безмилостно с големите игли, или ще ни скъсат от секс.

Как ще дишат праха ни англичаните – МИ 5, МИ 6 и всички останали

Президентът Плевнелиев каза, че англичаните ще ни помагат да направим добри закони за службите. Досега те бяха два – за МВР и ДАНС. Предстои да станат пет, заедно с проектозаконите за НРС, НСО и служба „Военна информация”. Като се има предвид, че имаме редица действащи закони, които уреждат въпроси, свързани с въоръжените сили и националната сигурност, в скоро време тази сфера ще стане най-добре уредена. По-добре от пазара на труда.
Как ли я карат англичаните само с два нормативни акта -- Законът за службата за сигурност от 1989-та и Закон за разузнавателните служби от 1994 година?


Оставка на министъра или да си ходи цялото министерство ?

От седмица спортният ни министър Свилен Нейков е в Лондон, за да подкрепи олимпийците ни.
По всичко изглежда, че за разлика от Пекин 2008, където той бе треньор на златната ни медалистка Румяна Нейкова, този път мисията няма да бъде успешна. Но, ако питате мен не стои въпросът за министър Нейков, а за цялото Министерство на физическото възпитание и спорта.
Дали пък не можем да минем без този масраф, както много други страни по света?