Дописки, приписки, разкази за хора, случки и събития

Покрай жегите се сдобихме и с правителствен рекорд *

Луд умора няма! Днес правителството постави световен рекорд. Посред лято, в августовските жеги, то отметна цели 62 точки дневен ред. (!?)Можете ли да си го представите? Участвали ли сте някога в заседание с толкова много точки – да речем в борда на фирмата ви, в педагогически съвет или дори в партийно събрание? Ако не сте обеднял скоропостижно, поне във фирмата съм сигурен , че не ви се е случвало.
Де да можеше сега от някъде да надникне Дейвид Камерън, или ениамин Нетаняху, или дори Барак Обама. Веднага щяха да разберат колко заето е българското приятелство. И, дето се вика нямаше да му придирят много заради яловото разследване на атентата в Бургас.

 

Както винаги по-голямата част от решенията на българското правителство са свързани с интендантски въпроси – преобразуване на собственост на имоти, предоставяне на право на строеж, безвъзмездно отдаване на сгради, предоставяне на концесии и пр.. Точките са цели 24. И потвърждават нещо, което и друг път съм казвал в този блог – българското правителство е най-голямата компания за недвижими имоти на пазара. Не само на българския, но и на европейския.
Ако към имотните точки, прибавим и техническите – утвърждаване на почетен консул в Мароко, парична помощ за Анелия Антова, изменения в правилници на ведомства и определяне на състава на делегациите за различни международни форуми, твърдо отмятаме две трети от заседанието.
От там нататък не бива да пропускаме най-важните точки – бюджетните кредити за вътрешния министър, за колегата му от отбраната, за колежката от благоустройството и регионалното развитие и за Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.
Разбира се, има една-две точки, които може и да ви интересуват. Например новите за цени за посещение при личния ви лекар, а така също цените на лекарствата.
Най-накрая, правителството реши да се лиши от част от ресурсите като собственик на земя и предложи на търг 124 хиляди декара земя. Дали това има връзка с изменението на закона за публичното предлагане на ценни книжа, аз не го мога да кажа. Знам само, че на олимпиадата нямахме участие в синхронното плуване, но пък никога не е късно.
На заседанието бяха разгледани и други важни въпроси. Някои от тях, свързани с така наречения пробив в националната сигурност. Така например, ще бъдат ще бъдат актуализирани категориите на резервистите -- служители на МВР и на ДАНС . Те вече ще съответстват на званията, предвидени в Закона за отбраната и въоръжените сили. Накратко, казано, на есен министър Дянков ще трябва да бръкне отново, за да бъдат актуализирани и пенсиите на тези служители.
Хайде, стига толкова. Спирам до тук, че тази работа няма край. И да не сте посмял да се натискате за министър или заместник-министър догодина в бъдещето правителство.
Виждате какво ви чака.
--------
* Уверявам ви, и то съвсем сериозно, че ако има такава категория и ако правителството кандидатства за вписване книгата на Гинес за най-натоварен дневен ред, със сигурност ще спечели.

В този блог не се използва пълния член.
Автора не накърнява никому правата.
Напротив. Той е радетел за въвеждането на дублетната форма
и свободната му употреба.