Дописки, приписки, разкази за хора, случки и събития

Неделни новини

Знам си аз, че в неделя са най-смешните новини. Затова човек не бива да се хаби през седмицата, а набляга на седмия ден.
Ето, вземете, например Волен Сидеров. Проявил човека нужното уважение към руския президент и на собствени разноски води цялата парламентарна група на „Атака” в Москва.
Хубаво, ама през това време в България медиите гърмят, че паметника на Цар Освободител е в селски двор. И от едната страна колят прасе, а от другата ремонтират таратайка. Представяте ли сега как рожденика е драл Сидеров, че е зарязал поста си?
Пък и гледам на сайта на президента – нито дума, че го е посетила „Атака”
------
Измайтапи се и енергийния министър Делян Добрев – партиите трябвало да платели референдума за АЕЦ „Белене”. Не че не е възможно. Партиите у нас не са толкова бедни, колкото изглеждат. Въпроса е на какъв принцип ще стане. Дали на квотния принцип, по който избраха членовете на Висшия съдебен съвет ? Дали на резултатите от изборите през 2009 година? Или пък на някое социологическо през идния месец, когато ще пуснат парното ? Тъкмо ще се стопят още гласовете и за управляващи и за опозиция. И на принципа по-малко подкрепа, следователно и по-малко пари, може и да минат по-тънко.
---------
Днес във Венецуела избират между ултрасоциалиста Уго Чавес и и Енрике Каприлес, които иска да възстанови пазара и да изправи страната на крака. Блазе им на венецуелците. Знаят с кого си имат работа. Викам си дали и нашия премиер Борисов няма да му писне от превземки и вземе да си каже всичко в прав текст. Така, както каза преди време какво мисли за възродителния процес. Само че сега сега да заговори за икономиката. И освен за магистралите, да отвори дума също така за заводите, дето демокрацията ги ликвидира и сега хората няма къде да работят. Верно, могат да му се скарат в Брюксел. Но това и без това го чака голямо коване за Южен поток.
---------
Само 19 процента от българите вярвали на съда и прокуратурата, казват от „Алфа рисърч”. Като седнах да направя сметката видях, че горе-долу толкова е и процента на хората, които през тази година не са се съдили или не са били жертва на престъпление. Но пък никога не е късно и за тях да застанат пред изпитателния поглед на Темида.
--------
В общината умуват върху това как да изглежда София през 2020 година. Също така и през 2019-та, когато има шанс да ни номинират за европейска столица на културата. „Витошка” ще става Шан- з Елизе, Перловската река ще заприлича на бреговете на Сена, а „Славейков” и околното простраство – на Монмартър. Така че ако съм жив и здрав, след 2020-та изобщо няма да ходя в Париж.
  -----
Снимка: Darik