Дописки, приписки, разкази за хора, случки и събития

Как референдума ще оправи бъркотията в лявото и в дясното

Ако не бяхме толкова бедни и увесили носове, досега щеше да се намери някой, който да организира залагане за въпроса на референдума. И дори да успее да прибере част от печалбата преди Дянков да e ударил новия данък въху печалбите от хазарта.
Със сигурност и аз щях да изкарам някой лев. Защото отдавна твърдя, че работата отива към въпроса ще развиваме ли по-нататък ядрената енергетика. Или пък към по-конкретното: ще строим ли новите АЕЦ? За първото залога ми е 10: 1, за второто – сега го уточнявам.
Готов съм да се обзаложа и за резултата от референдума. Но не за този резултат, за който си мислия, а за другия. Така да се каже – политическия резултат. Имам предвид резултат, който може да доведе


На снимката:
социалистите, които отиват на едно място, но всъщност другаде.

до политическа нормализация и до по-голяма яснота в ориентацията на българските политически партии.
В случай, че въпроса бъде формулиран по указания по-горе начин, ще имаме много разочаровани членове и симпатизанти на БСП. Част от тях няма да гласуват, а друга най-вероятно ще си спомнят, че са леви и ще гласуват срещу перспективата чужди (не руски) инвеститори да ни облъчват с ядрени мощности.
В дясното пък ще настъпи проясняване. И след много години, най-сетне ще стане безпощадно ясно, че да си антикомунист е хубаво, но не е достатъчно. По тази причина, там всички ще гласуват. И е пълна загадка колко процента ще посегнат към утвърдителния и колко към отрицателния отговор.
Така че бъдещето на политическите партии понастоящем е в ръцете президента Плевнелив. А може би и на Конституционния съд. Което пък ще рече в ръцете на управляващите.
Дето се вика, може и да си струва да хвърлим трийсетина милиона за оздравяване на политическите партии. От което, разбира се печелим всички. И да не окаже, че Ицо не е прав затова, че който не играй ни пичели. В този случай цял народ е извън играта, но пак може да спечели.
Защото правилото в тази игра е отдавна формулирано от един популярен приказен герой:: когато не знаеш къде отиваш, винаги отиваш другаде.

 


В този блог не се използва пълния член. Изключение са единствено заглавията, заради това, че се цитират и често пъти служат за отправка към текста.
Автора не накърнява никому правата.
Напротив. Той е радетел за въвеждането на дублетната форма.