Дописки, приписки, разкази за хора, случки и събития

Добро утро с мен!

(Преглед на печата, 9 август)

Новинар

Бойко Борисов: Късмет на спортистите ни и Господ да е с тях
Макар и в чужбина, премиерът Борисов е добре оборудван с фланец, шланг и маркуч с подходяща дебелина. Както пише вестникът, този път освен 1-2 млд инвестици за спорта под високо налягане, покрай силната струя изхвръкнали и 10-15 медала повече за следващата олимпиада.

Всички вестници и сайтове

Волейболистите ни разгромиха Германия и са на полуфинал

Вальо Михов не обича кукувиците. Знам го от самия него. Ненависттта му към пернатото датира от далечната 1994 година, когато в навечерието на световното по футбол в САЩ му биха дузпата. И съответно го свалиха от председателското място в Българския футболен съюз. Националите ни, обаче направиха фурор и станаха четвърти в света.
Сега ситуацията във волейбола е сходна. Този път отсвириха треньора на представителния ни тим Радостин Стойчев. Ама нейсе, дано и сега кукувицата си свърши работата и видим още един медал в гнездото.


Монитор

Отварят Ларгото на 20 август

Съобщението е на културния ни министър Вежди Рашидов. Вчера след като за малко не обяви война на Ватикана, министърът миролобиво се е разходил сред останките от древна „Сердика”. Там ще бъде експонирана и християнската църква от ІV век, която по една случайност миналата година заснех в найлоновите чували, които виждате по-долу. Чудя се дали министърът дали знае, че в суматохато го отнесе и една турска къща от 17 век, представителна за османската архиктетура за този период. А пропо, за всичкото това знам, защото със съдействието на моя приятел Жоро Пенчев от „Стара София”, миналата година проникнах с фотоапарата на обекта пред ЦУМ. Що се отнася до основите на турската къща, тях ги поиска кметът на Панчарево Ивайло Панчев. Целта беше с тях да се укрепи античен римски мост на територията на района. По-нататък не знам какво е станало. Повече информация за случката тук.

 

Сега

МВР получи нови 4 млн. лв. дарения за половин година

Веселбата във ведомството продължава. Не е ясно кой се жени, но даряването продължава. Къде в брой, къде в техника – компютри, противокуршумни и светоотразителни жилетки. Звучи невероятно но сред дарителите е дори конкуренцията. Както става ясно от информацията ведомството на министър Дянков се е отчело със 100 000 лв за автомобили. Списъкът с общини и държавни предприятия е дълъг. Но след случилото се наскоро в Бургас направо като виц звучи дарението на посолството на Държавата Израел – 13 000 лв за охранителната полиция. Сиреч за охрана на обществения ред.