Дописки, приписки, разкази за хора, случки и събития

Искате или не искате Ролекса ще е следващия патриарх

Николай Ролекса, по волята на ченгеджийското мнозинство в Светия синод, митрополит Пловдивски, казал, че сурогатните (заместващите) майки са като проститутките. Преди това пък, благословения от Москва за бъдещ патриарх на БПЦ, осъди съжителството без брак.
Де да беше онова  „смертию смерть поправ” валидно и що се отнася до греховете. Но не е. Така че дори и да рече митрополитът да слезе от мерцедеса и да се качи на шкода октавия, все е тая.
За себе си мога да кажа, че от седем години не живея в грях. Т.е., откакто съм разведен, тъй като брака ми бе светски. И църковен след това да бях сключил, пак щях да съм в грях, заради предходния. Сега пък съм в съжителство. Единствения свещеник, на когото разчитах да го узаконя – отец Иван Бонев, почина в далечна Барселона. Прогонен от Максим. И сега нямам никакви шансове.
Пепел ми на устата, но отдавна си нямам и църква. Църквата е жива, докато има живи духом и благочестиви йерарси. Не виждам нито едното и другото. Виждам патриарх, назначен с решение на Полютбюро на БКП, виждам йерарси (Панкратий и Максим), които през 1985-та на среща с американския посланик Левицки да уверяват, че у нас има религиозна свобода. Виждам и решението на Светия Синод от 1986 година „БПЦ да съдейства за по-нататъшното историческо осветление и патриотично подпомагане

на възродителния процес сред мюсюлманското население в България". Виждам най-накрая архонти с мутренски прякори йерарси, неразкаяли се за нито едно от много си светски имена.
Господи, какво толкова направихме, че освен охраната на Тодор Живков за премиер, сега се готвиш да туриш и Ролекса за патриарх!
Ако така си го решил, прати ме поне в ада, за да притурям съчки под казаните, когато му дойде времето.
----------
На снимката: В средата - свещеникът на Кърджали отец Иван Бонев, бог да го прости! Край него отлявлени членове седесари, но преди да го има още СДС. Той бе и моя кандидат за патриарх.


В този блог не се използва пълния член.
Автора не накърнява никому правата.
Напротив. Той е радетел за въвеждането на дублетната форма