Дописки, приписки, разкази за хора, случки и събития

Вдигнете жандармерията от площада и ще видите какво ще се случи

До премиера на Република България
Бойко Борисов

Чрез:
Сектор „Гнили блогъри”
на съответните служби

Г-н премиер,

 

Обикновено третият петък от месеца не ми е ден за съвети, но за Вас ще направя изключение. Защото виждам, че сте притеснен, заради утрешния протест. То даже е повече от съвет. Направо го приемете за мъжко предложение. Ето какво е то:
Позвънете един час преди протеста, на вътрешния министър и на началника на НСО. Наредете им точно в 16,50 часа да изтеглят от парламента и от зоната около нея всичко що е служител на НСО, полицай или пък жандармерист. Час по-късно, ще рече 17,50 часа, наредете да бъде върната обичайната охрана на Народното събрание, както е в инструкцията за неработен ден.
Г-н премиер, какво си мислите, че ще се случи през този един час? Какво си мислите, че ще заварят служителите на реда, когато се върнат към обичайните си задължения? Аз ще ви кажа.

 

Ще заварят един парламент, обкръжен от граждани, които са готови да го защитят и които няма да позволят и прашинка да падне върху него.
Знам, че не Ви се вярва, но това е положението. За да ги има тези институции, не Вие, е тъкмо тези хора бяха по улиците, тъкмо те направиха така, че малко от малко да измием срама от челото и сега да сме страна, член на Европейския съюз. Ето защо, ако някой днес се опитва да ги пази, това са хората, които ще видите утре на площада. Защото няма по-голямо осверквяне от това, което става вътре в самите институции. От скандалите, от корупцията от тяхното обезличване и в крайна сметка от потъпкването на фундаменталния принцип на демокрацията – разделението на властите. И всичко това в името на самата власт. В името на незвестни за нас интереси на иначе известни нейни представители.
Знам, че няма да приемете предложението ми. И че сте готов да направите същото като на 14 януари 2009 година, когато като кмет на София отменихте митинга и станахте причината полицията да бие наред мирни граждани, вместо да арестува шепата провокатори. Само и само, за да защитите право си да се разпореждате с държавата още няколко месеца.
По закон, обаче тази държава се полага на нас, а не на Вас. И по тази причина утре ще отидем тъкмо пред сградата, на чиято фасада пише „Съединението прави силата”.
За да добавим най-сетне и след толкова години актуалното продължение „а разделението на властите – духа на демокрацията.”
Ако ще да е и със сок от гнили домати.